SkipNavLinkText
menu

A targoncák kigyűjtési hatékonyságának
növelése RFID-címkékkel

Esettanulmány

Intelligens RFID-címkék

A raktárak és a logisztikai cégek RFID-címkékkel jelentősen megnövelhetik a targoncák kigyűjtési hatékonyságát.

Kihívás: A targoncák kigyűjtési hatékonyságának növelése

A belső logisztikai műveleteket sok helyen még mai is papír és toll, és a WMS- és ERP-rendszerekből kinyomtatott listák segítségével végzik. Ezek az időrabló eljárások sokba kerülnek, számos hátrányuk mellett kicsi a hatékonyságuk, és például a termékek hibás elhelyezését vagy a targoncák fölösleges használatát eredményezik. Hogyan lehet megszabadulni ezektől úgy, hogy közben nem áll le a munka?

Megoldás: Egyedi RFID-címkék és integrált targoncabeolvasók

A RFID segítségével a targonca gyorsan megtalálható. A tartózkodási hely azonosítása történhet valós időben és folyamatosan, de csak meghatározott esetekben is, például zónák váltásakor vagy áruk beolvasásakor, kigyűjtésekor vagy lerakásakor. A létrehozott adatok lehetővé teszik a kigyűjtési és lerakási hely meghatározását, az útvonalak hatékony tervezését és regisztrálását.

Emellett a targoncák felszerelhetők a raktári raklapokon, dobozokon és tartályokon található RFID-csomagcímkék beolvasására szolgáló detektáló berendezésekkel is. A Brady az L-2588-26B UHF RFID-csomagcímkét javasolja, melynek beolvasási tartománya akár 10 méterre is beállítható. Ezek a címkék nyomtató-programozó RFID-nyomtatókkal a helyszínen programozhatók, és sorozatszámmal vagy vonalkóddal is elláthatók. Rögzített RFID-olvasók helyezhetők el a teljes leltár érzékelésére, és ezek adatai automatikusan elküldhetők a cég ERP-rendszerébe integrált eszközkezelő szoftverbe. Ez a berendezés lehetővé teszi az áruk és tárolóeszközök – például raklapok, dobozok vagy tartályok – automatikus beolvasását és regisztrálását. Nincs szükség kézi beolvasásra, és így a targonca gyakori megállítására sem, és a vezetők teljes mértékben a targonca irányítására koncentrálhatnak.

Az RFID-alapú targoncakövető megoldások az automatikus hely- és rakomány-ellenőrzés révén biztosítják a belső logisztikai műveletek pontos és naprakész áttekintését. Az útvonalak regisztrálásával a lehető leghatékonyabbra tervezhető a targoncák közlekedése.

RFID warehouse

Eredmények: Intelligens targoncák

Az intelligens targoncák támogatják a rendelések hibamentes és hatékony kigyűjtését, és hozzájárulnak a leltározások számának csökkentéséhez. A használt technológiák között megtalálható az RFID-helyérzékelés, az automatikus rakomány-ellenőrzés, a vezeték nélküli kommunikáció és a kezelők ellenőrzése érintőképernyővel felszerelt panelszámítógép segítségével. Ezekkel a technológiákkal jelentősen növelhető a targoncákat használó nagy raktárak hatékonysága és termelékenysége.