SkipNavLinkText
menu

Repülőgépipar

A Brady azonosító címkéinek és jelzéseinek szélsőséges hőmérséklettel, folyadékokkal, oldószerekkel és általában a zord környezetekkel szembeni ellenálló-képességét laboratóriumi tesztek igazolják

KÉRJE AZ ÚTMUTATÓ RFID TANULMÁNYUNKAT

Maximális megbízhatóság az alkatrész- és vezetékazonosításban


A repülőgép- és védelmi iparban a vezetékek és alkatrészek azonosításának maximális megbízhatósága hozzájárul a járművek és berendezéseik optimális üzemidejéhez. A Brady azonosító címkéi és jelölői ellenállnak a szélsőséges hőnek és hidegnek, és általában zord környezetben is megtartják teljesítményüket. Abszolút minőségüknek köszönhetően a Brady azonosító címkéi és jelzései segítenek a karbantartási idő minimálisra csökkentésében. A Brady az 1940-es években úttörő szerepet játszott a repülőknél használt előre nyomtatott vezetékjelölésben.

Azóta a Brady a munkatapasztalatok és az iparág legnagyobb vállalataival való szoros kapcsolatai révén bővítette ágazati tudását és szakértelmét. Ennek köszönhetően a Brady repülőgép- és védelmi ipar számára készített címkéi a legszigorúbb és legfejlettebb iparági szabványoknak is megfelelnek. A Brady szakértelmét felhasználva véglegesen megoldhatja az alkatrészek és vezetékek azonosításával kapcsolatos feladatokat, így Ön teljes mértékben más kihívásokra összpontosíthat.

A Brady csapata elkötelezett a repülőgép- és védelmi ipar magas szintű igényeinek kielégítése iránt, folyamatosan figyeli a legújabb fejlesztéseket, hogy azokhoz is teljes körű megoldásokkal tudjon szolgálni. Ezek közé tartoznak a könnyen használható hordozható címkenyomtatók és a nagy volumenű asztali nyomtatók, továbbá a Brady felhasználóbarát címketervező szoftverei, amelyekkel a környezet jelentette kihívásoktól függetlenül, gyorsan érhet el páratlan eredményeket.

Aerospace Labels

Repülőgépipari csőazonosítás


Ellenállás az agresszív folyadékoknak

A Brady Fluid Line szalagja a legszélesebb körben használt vezetékszalag a repülőgépiparban, amely kifejezetten a repülőgépipari csövek azonosítására lett tervezve. Ez a Brady laboratóriumaiban kifejlesztett speciális szalag ellenáll az agresszív hidraulikafolyadékoknak, mint amilyen a Skydrol™ is.

A Brady Fluid Line szalagja kifejezetten a repülőgépipari csövek azonosításához lett tervezve. A felszín alatti nyomtatott, rugalmas, átlátszó poliészterfilm szalag hővel aktivált ragasztóval van bevonva. Ez a ragasztó kiválóan ellenáll az üzemanyagoknak, olajoknak és hidraulikafolyadékoknak. Az alacsony kezdeti tapadásnak köszönhetően a szalag az első felhelyezése után könnyen áthelyezhető.

Tulajdonságok:
– MIL-STD-1247C szerinti színek
– MIL-T-9906C szerinti teljesítményű anyagok
– A Brady Fluid Line szalagja hőtranszfer és pontmátrixos nyomtatókkal egyaránt használható.

Fluid line tape

Extrém hőségben is mozdíthatatlan


Extreme Temperature labels - az extrém hőmérsékletekhez tervezett címkék ellenállnak a rendkívül magas hőmérsékletnek (350 °C-ig), és a nyomtatott áramköri lapok és elektronikai alkatrészek azonosítására szolgálnak. Főleg a követhetőséget biztosítják, és jól nyomtatható rájuk a vonalkód. Az extrém hőellenállás érdekében az extrém hőmérsékletekre tervezett címkék poliimidből készülnek, szemben a normál körülmények között használható poliészterrel. 

A Brady különböző színekben elérhető poliimid címkék széles skáláját kínálja, melyek mindegyike rendelkezik ESD-jellemzőkkel, alkalmas az automatikus felhelyezésre és különböző nyomtatási technológiákkal használható.

high-temp

Mért, súlyozott és ellenőrzött a nagy igénybevételhez


Resistant-labels

Brady Resistant labels - a Brady ellenálló címkéi a világ egyik legátfogóbb K+F programjából születtek. Csak kiterjedt laboratóriumi vizsgálatok, és oldószerekkel, üzemanyagokkal és vegyi anyagokkal végzett helyszíni tesztek után kerültek bevezetésre. Ügyfélként kiválaszthatja a szükséges tartós anyagot, amire a dedikált szalaggal nyomtathat, hogy a címke minden oldószertípussal szemben ellenálló legyen.

– Metálfényű poliésztercímkék
– Fehér poliésztercímkék
– EPREP – gravírozott táblahelyettesítő címkék
– PermaShield címkék
– Címkenyomtatók és szoftver 

A legkönnyebb nagy igénybevételre tervezett RFID-megoldás


Az integrált RFID-címkék a repülőgépek és alkatrészek esetében a bölcsőtől a sírig tartó adatkezelési, és az egész életciklusra kiterjedő láthatósági megoldásokkal látják el a teljes repülőgépipari ökoszisztémát. A kiváló minőségű igény szerinti nyomtatással és az ATA Spec 2000 szabványnak megfelelő szoftveropciókkal kombinálva az integrált RFID-címkék a legjobb eszközök a repülőgépelemek és alkatrészek követhetőségének egyszerűsítéséhez és automatizálásához.

A Brady RFID megoldással a következőket érheti el:

Optimalizált készletkezelés
A termelés valós idejű láthatósága
– Az ellátási lánc nagyobb integritása
Megnövelt hatékonyság
Kisebb anyagköltségek 

 

Az ultrakönnyű és rugalmas B-1000 RFID ötvözetcímkék robusztus, könnyen használható és megbízható láthatóságot biztosítanak az adatkezeléshez és karbantartási előzményekhez, mind a fém, mind a nemfém alkatrészeknél. A B-1100 RFID levegőcímke megfelelője rugalmas és ultrakönnyű megoldást kínál extra olvasási területtel a nemfém repülőgépelemekhez.

rfid alloy label  rfid air label 
RFID Integrated Alloy Label - Integrált RFID ötvözetcímke
(értékesítési lap letöltése)
RFID Integrated Air Label - Integrált RFID levegőcímke
(értékesítési lap letöltése)
– Ideális a repülőgépek alkatrészeinek követéséhez fém- és nemfém felületeken
– ATA Spec 2000 és SAE AS5678 tanúsítvánnyal
– Nyomtatás és programozás a helyszínen, 15 másodperc alatt
– Öntapadó
– Akár 2 méterről is olvasható  
– Ideális nemfémeken való alkalmazásokhoz, például mentőmellényeken, oxigénmaszkokon, biztonsági berendezéseken és máshol
– ATA Spec 2000 és SAE AS5678 tanúsítvánnyal
– Nyomtatás és programozás a helyszínen, 15 másodperc alatt
– Ultravékony: 0,23 mm
– Öntapadó
– Akár 8 méterről is olvasható 

Az integrált RFID-címkék a specifikációknak megfelelően vagy a Brady SmartID megoldásának részeként is szállíthatók, utóbbi tartalmazza az átfogó helyszíni címkenyomtatást, kódolást és repülőgép-eszközkezelő rendszert.

Nem véletlenül a legszélesebb körben használt vezeték- és kábeljelölők


A Brady vezeték- és kábelcímkézési megoldások teljes skáláját kínálja. A Brady önlamináló címkéi a legnépszerűbb vezetékazonosító megoldást jelentik az ICT és telekommunikációs iparágban, különösen a rézkábeleknél, azaz a tipikus CAT6 vagy CAT7 megoldásoknál. A Brady speciális címkéket kínál, amelyek eltávolításkor nem károsítják a száloptikás kábelt. Mi több, a Brady száloptikás kábelcímkéi csak kis mértékben érintik a száloptikát, és soha nem zavarják az adatátviteli kapacitást.

Az önlamináló címkék víz- és UV-ellenálló felüllaminált anyaggal védik a nyomtatást, így kültéri és föld alatti használatra egyaránt alkalmasak. A hőzsugorcsövek felhelyezés után áthelyezhetők. Melegítés után szigetelnek is. A Brady Tag termékcsalád számos lehetőséget kínál, beleértve a felüllaminálást, és a sok éven át tartó ellenállást a zord környezeteknek. A panelépítők számára a DuraSleeves a preferált megoldás, amely csatlakoztatás előtt vagy után is lehetővé teszi a kábelek azonosítását.

– Körbetekerhető címkék
– Hőzsugorcsövek vezetékekhez és kábelekhez
– Vezeték- és kábeljelölők
– DuraSleeve betétek és hordozók
– Címkenyomtatók és szoftver

wirecablelabelling

Szabványok, követelmények és specifikációk


A Brady mindig előretekint, hogy megfeleljen a legújabb és legfejlettebb ipari szabványoknak is. A szabványok teljes listájáért vagy a speciális követelményekért vegye fel velünk a kapcsolatot. Mindig készen állunk arra, hogy igényeivel kiegészítsük a kiterjedt laboratóriumi vizsgálati tervünket.

A Brady olyan egyedi azonosító termékeket kínál, amelyek megfelelnek a következőknek:

 • MIL-STD-202G (MIL-STD: katonai szabvány – USA)
 • Fizikai tulajdonságok (pl. 215K módszer – oldószerekkel szembeni ellenállás)
 • Környezetvédelmi vizsgálat 
 • Elektromos jellemzők 
 • G: legújabb verzió
 • MIL-STD-1247C
 • MIL-T-9906C
 • SAE-AS-81531 (Autóipari Mérnökök Társasága)
 • SAE-AMS-DTL-23053/5 Class1 (repülőgépipari karbantartási specifikáció – lángálló).
 • ASTM E162 – Amerikai Vizsgálati és Anyagtudományi Társaság.
 • Standard vizsgálati módszer az anyagok felületi gyúlékonyságára sugárzó hőenergia használatával.
 • ASTM E662
 • A szilárd anyagok által keltett füst optikai sűrűségének szabványos vizsgálati módszere.
 • Boeing BSS 7239
 • Bombardier SMP 800-C
 • RoHS-kompatibilis – Veszélyes anyagok korlátozása.
 • Ólom, higany, króm, kadmium, brómozott égésgátlók.
 • UL-elismerés 
 • UL696 (Underwriters Laboratories): a jelölés és a címkézés ezzel az amerikai vizsgálati módszerrel van jóváhagyva.
 • CSA-jóváhagyás (Kanadai Szabványügyi Szövetség): a jelölés és nyomtatás ezzel a kanadai vizsgálati módszerrel lett jóváhagyva.
 • DIN VDE 0472 Part 815 követelmények: módszer a halogéntartalom meghatározására.

 

Azonosítási és biztonsági megoldások a
virtuális repülőgép- és védelmi ipar környezetben

Lesse el a legjobb gyakorlatokat a különböző virtuális alkalmazásokból.

Nézzen körül éjjel-nappal nyitva tartó környezetünkben