SkipNavLinkText
menu

Orvosi eszközök kimagaslóan hatékony kiszállítása és telepítése RFID-címkékkel

Esettanulmány

RFID-címkék

Egy gépépítő cég egyedi RFID-címkék használatával gyorsabban tudja kiszállítani és telepíteni orvosi eszközeit.

Kihívás: A logisztika hatékonyságának számottevő javulása

Egy gépépítő cég szerette volna növelni az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások szintjét, és közben csökkenteni a költségeket is. A vállalat olyan partnert keresett, aki segíthet egy az orvosi eszközök gyors és teljes körű kiszállítására, és a kórházi telepítések sebességének növelésére szolgáló megoldás megvalósításában.

Megoldás: A kiszállítás és telepítés követése egyedi RFID-címkékkel

Brady egyik partnerével közösen egy teljes és hatékony RFID-alapú logisztikai megoldást mutatott be. Ehhez a Brady szállította az RFID-címkéket és a nyomtató-programozó eszközöket, a partner pedig az egyedi szoftvert és beolvasókat.

A Brady az L-2588-26B RFID-címkéjét választotta, és a címkék méretét a kívánt A5 formátumra alakította. Mindegyik címkébe akár 10 méteres beolvasási távolságot biztosító RFID-egység lett integrálva, és mindegyik akril ragasztóréteget is kapott. A címkékre az ügyfél a Brady által biztosított RFID nyomtató-programozó nyomtatókkal nyomtathat és be is programozhatja azokat. A gépépítő cég raktárában az orvosi eszközök minden részegységére címke került a kiszállítás előtt. Ezt követően már nem volt szükség közvetlen rálátásra a részegységek azonosításához, és az nagyobb távolságból is elvégezhető volt.

Az RFID-beolvasókapuk a részegységeket tartalmazó mindegyik áthaladó csomagot ellenőrzik az ügyfél ERP-rendszerben található szállítólevelei szerint. Egyszerű volt kiszűrni a nem megfelelő részegységeket, de a rendszer az esetlegesen hiányzó darabokat és a teljes kiszállítás teljesülését is visszajelezte.

rfid label
scanner

A teherautó RFID-olvasóval való körbejárásával a végfelhasználóhoz vagy a logisztikai lánc bármely más állomásához való megérkezéskor egyszerűen ellenőrizhető volt a szállítmány hiánytalan állapota. Hatékonyabbá vált a részegységeket tartalmazó csomagok kirakodása, mert az RFID-címkék és az egyedi szoftver tájékoztatást adtak azok tartalmának telepítési helyéről. Így a telepítést végző személyek hatékonyabbá tehették a részegységeket tartalmazó csomagok kirakodását.

Az egyes csomagokon található RFID-címkék és a szoftver segítettek az összeszerelési sorrend meghatározásában is. A közelségi riasztásokkal a legkisebb részegységet tartalmazó csomag is könnyen megtalálható, így a kórház új orvosi eszköze gyorsan és hatékonyan beüzemelhető.

Eredmények: Az orvosi eszközök gyorsabb beüzemelése egyedi RFID-címkék használatával

Az RFID-technológia segítségével az orvosi eszközök rövidebb idő alatt üzembe helyezhetők a kórházakban. A hatékonyság növelése már azzal kezdődik, hogy az orvosi eszköz részegységeit tartalmazó összes csomagjának a világ bármelyik kórházába való sikeres kiszállítása ellenőrizhető. A telepítést végző személyeknek nem kell vizuális elemek százait átnézni a részegységeket tartalmazó csomagokon; rábízhatják magukat az egyedi szoftver és RFID-olvasók, és a helyszínen nyomtatható RFID-címkék támogatta közelségérzékelésre.